Education

The staff of the research unit Sport & Society is involved in the (co-)organization of several educational programmes in the Faculty of Physical Education and Physiotherapy:

  • Bachelor of Science in Physical Education and Movement Sciences (3 years)
  • Master of Science in Physical Education and Movement Sciences (2 years)
    • Specialization in ‘Sport Policy and Sport Management’

Two postacademic sport management courses:

  • Postgraduate Sports Management (PG SPORT) (1 year)
  • International Postgraduate Course in Football Business (IFBI) (1 year)

Mauro Vanheuverzwyn

Stage @ Golazo Sports

Wat waren jouw verantwoordelijkheden tijdens de stage?

Tijdens mijn stage was ik verantwoordelijk voor het verwerken van samenwerkingsdossiers voor verschillende partners. Ik was als polyvalent medewerker betrokken bij het Sportgala 2018 en de Brussels Universities Cyclocross 2019.

Wat was het leukste project waaraan je hebt meegewerkt?

Dit was zonder enige twijfel Sportgala 2018. De kans om dit evenement mee te organiseren en hierop ook aanwezig te kunnen zijn was een ervaring die ik nooit zal vergeten. Mee functioneren achter de schermen van dit evenement en het zien van al deze topatleten was een unieke en geweldige ervaring voor mij.

Wat heb je geleerd tijdens de stage?

Ik heb uiteraard veel bijgeleerd over de organisatie van sportevenementen. Welke stappen en fasen er zeker moeten gebeuren en welke details er absoluut niet over het hoofd mogen gezien worden. Ik heb ook het zakelijke achter sportevenementen leren kennen. Specifiek was dit het aantrekken van verschillende partners, ontdekken waar deze belang aan hechten en hoe je voor een ‘return’ kan zorgen.

Zou je deze stageplaats aanraden aan medestudenten? 

Ik zou deze stage zeker aanraden aan medestudenten! Je krijgt de kans om mee in de organisatie te staan van Belgische topevenementen. Deze stage zorgt voor ervaring in de praktijk en geeft je een goed beeld waar je allemaal terecht kan na je studies. Golazo is ook een zeer leuk bedrijf met een aangename werksfeer. De meeste werknemers hebben zelf een sportieve achtergrond en hebben als doel om zoveel mogelijk mensen te laten bewegen. Een werkomgeving dat dus volledig past bij een student uit de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen.

Loïck Luypaert

Internship @ Telenet

Where? Play Sports @ Telenet

Project? During my internship, I was a member of the Play Sports team. I got an integral insight into the functioning of the team as well as the current projects they are working on. As a member of the team, like the others, I had to respect certain deadlines whereby my work was judged by one of the team members.

Assignments? E-Sports; Innovation Play Sports App; Night Of The Giants; Incentive Sales & Care

Developed Competences? Discipline; Self-reflection; Independence; Flexibility

Timing? 2017-2018

Under construction

Under construction